Mit írjak magamról? - Hangzik el gyakran a kérdés.

Miután sikeresen kiválasztottuk a fotónkat, megtettük az első lépést a profilunk kitöltéséhez. Ezt követik az általános adatok, szemszín, hajszín, testalkat, munkahely, hobbi. Itt is alapszabály az, hogy ezek az adatok megfeleljenek a valóságnak. Ne felejtsük el, a randin, be fognak azonosítani bennünket a látottak alapján. Ha ez nem stimmel, eleve hendikeppel indulunk az ismerkedésben.

Ha a fotó a profilunk arca, a bemutatkozó szöveg, a profilunk lelke. Sokan mégis félnek vagy csak egyszerűen nem akarják kitölteni. Sok társkereső létezik már, ami az általános adatok alapján generál egy bemutatkozó szöveget. „Ennyi centi vagyok, szemem ilyen, testalkatom olyan…” Algoritmusok dolgoznak helyetted. Mert mondhatod azt, hogy "Most nem volt időm bemutatkozást írni". Micsoda badarság ez! Hiszen azért mentünk a társkereső oldalra, mert ismerkedni akarunk. És éppen a bemutatkozásra nem tudunk időt szánni? Lehangoló, nem?

Mit mutat nekünk egy félig kitöltött adatlap, vagy ami ennél is rosszabb, egy teljesen üresen hagyott profil? Komolytalanságot? Lezserséget? Rejtőzködést? Félelmet? Igen, ezek mind lehetséges opciók. De van olyan is, amikor úgy érezzük, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk magunkról írni. Nem tudjuk mit és mennyit mutassunk meg a személyiségünkből. Azt gondolhatjuk, ha bármilyen információt osztunk meg egy idegennel, kiadjuk magunkat. Esetleg voltak rossz tapasztalatok, amelyek rányomták a bélyeget, és erősen visszavetették vállalkozó kedvünket.

Akármi is az, ami visszatart bennünket a bemutatkozó szöveg írásától, mind-mind akceptálható okok. Azonban,- és ezzel együtt - mégsem szabad elfelejtenünk azt, hogy ha tényleg szeretnénk társat találni a virtuális térben, valamilyen módon meg kell mutatnunk magunkat. Ne ijedj meg, nem irodalmi műalkotásokra gondolok, amikor azt írom, hogy csináljunk neked egy ütős kis bemutatkozó szöveget.

Szóval ma igyál meg egy kávét és kezdj el közben gondolkozni azon, hogy te miről olvasnál szívesen más bemutatkozó szövegében. A kliséket engedd el, melyek úgy kezdődnek, hogy "én egy őszinte, komoly gondolkodású.." Ezek a való életben nem igazán működnek, mert nem tudjuk felkelteni vele mások érdeklődését. Az jó, ha komoly vagy és őszinte. Az érdeklődésfelkeltéshez azonban más kell... Emlékszel a virtuális piactér cimű blog bejegyzésre? Kicsit feszegettük már a témát.

A következő fejezetekben ezekről a lehetőségekről lesz szó, amelyek segítenek megfogalmazni magunkat - mások számára.

Regisztrálj és tudj meg többet!

Addig is, ha kérdésed van a saját profil kitöltéseddel kapcsolatban vagy személyreszabott tippekre van szükséged, esetleg megerősítésre, írj nekünk a profil@beloud.hu - ra!